İlçe ekonomisi tarım ve Hayvancılığı dayalıdır. Tarım alanlarında hububat, baklagiller, sebze ve meyve bitkileri üretilmektedir. Sanayi geliri ve sanayileşme yok denecek kadar azdır. İlçenin genel alanı 56.344 hektardır. Bunun 20.897 hektarı ekilebilir tarım arazisi 9.286 hektarı çayır ve mera, 21.150 hektarı orman arazisidir, 1.100 hektarı da göl, baraj, yerleşim yeri ve 3.661 hektar kullanılmayan arazidir
Ekilebilir 20.897 hektar tarım arazisinin 4.730 hektarı akarsu, gölet ve yer altı suları ile sulanabilir ve 16.167 hektarı ise sulanamayan arazidir. İlçemiz Kasaba ve Köylerinde yapımı devam eden göletlerin tamamlanması ile sulanabilir arazi miktarı önemli ölçüde artacaktır.Tarım geliri olarak vişneciliğin son yıllarda oldukça arttığı görülmektedir.
İlçede Hayvancılık önemli bir gelir kaynağı durumdadır, ancak son yıllarda azalma görülmektedir İlçe genelinde 2800 adet koyun 150 adet keçi olmak üzere 2850 adet küçükbaş hayvan ile 4800 adet büyükbaş hayvan, 14 000 adet kümes hayvanı, 1850 adet Arı kovanı, 185 adet At, 98 adet katır ve 1210 baş eşek bulunmaktadır.
Tarımda ve taşımada at, eşek gibi hayvanlardan da yararlanıldığı görülmekte olup, tarımda makinalaşma çok azdır Kemer ve Furunlu Köyü gibi orman içi köylerimizde halen tarımın makine ile yapılmadığı görülmektedir.Bu durumdaki köylerimizin tarım arazisinde sınırlı orman köylüsü olduğundan ekonomik gelirleri daha düşüktür.
İlçede tarım gelirinin dışında ilçe halkının yaz aylarında başka il ve ilçelerde ailecek vasıfsız işçi olarak gidip tarım kesiminde kazandığı gelir söylenebilir.
İlçe kasaba ve köylerinde üretilen sebze ve meyvenin bir bölümü dışarıya satılmakta bir bölümü de ilçemizde haftanın Salı günleri kurulan pazarında değerlendirilmektedir. Tarım Kredi, Esnaf Kefalet Kooperatifleri ile Ticaret Odası Başkanlığı ve Ziraat Bankası ilçede mevcut olup, 5 adet Tarımsal Kalkınma 7 adet Tarımsal sulama Kooperatifi bulunmaktadır.
İlçede ayrıca küçük sanayi sitesi kurulmuştur. Yeni yeni küçük fabrikalarda kurulmaktadır.